Knit ’n’ Tag Turku

8.-23.2021

Åbolands hantverk rf järjestää lauantaina 8.5.2021 klo 9-15 Aurajoen rannalla Knit’n’Tag Turku -tapahtuman, jossa Aurajokirannan puut koristellaan jo viidettä kertaa neulegraffiteilla.

Neulegraffitien tekemisessä ei ole oikeaa tai väärää tapaa, vaan tyyli on vapaa. Kaikki halukkaat, yhdistykset, järjestöt, ryhmät, oppilaitokset ja yksityishenkilöt ovat tervetulleita osallistumaan yhteisöllisen kaupunkitaideteoksen toteuttamiseen! 

Vapaamuotoinen teema vuodelle 2021 on ”Yhdessä”.  Olemme tehneet aikamoisen digihypyn Korona-epidemian aikana ja Knit´n’Tagiin voi hyvin valmistautua myös etäryhmissä. Ripustaminen tapahtuu 8.5. päivän aikana joustavasti klo 9-15 välillä ja teoksen purku on viimeistään 24.5. 

Neulegraffitien tekemiseen voi osallistua kahdella tavalla: varaamalla oman puun ja tekemällä siihen graffitin tai lähettämällä meille graffititerveiset.

OMA PUU
Puuvaraukset https://bit.ly/IlmoittautuminenKnitnTag2021 
Vastausviestinä lähetetään puun numero ja sijainti kartalla. Myöhemmin keväällä lähetämme yhtenäisen printattavan pohjan teoksen nimelle ja tekijöille.

Osallistujat toteuttavat puun alarungon ympärille n. 2 m korkean graffitin langasta (esim. neuloen, virkkaamalla, punoen jne.), myös oksia voi hyödyntää teoksessa. Graffitin koristelussa voi käyttää langan lisäksi myös muita materiaaleja. Suosi jämälankoja ja kierrätysmateriaalia. Graffitin pitää olla rakenteeltaan sellainen, että se voidaan ripustaa ja irrottaa puuta vahingoittamatta. Kannattaa huomioida, että graffitit ovat ulkona ja joutuvat kestämään sään vaihtelua.

GRAFFITITERVEISET ROSES AGAINST VIOLENCE -liikehdintä 

Jos oma puu tuntuu liian isolta projektilta tai et pääse paikan päälle tapahtumaan ripustamaan graffitiasi, voi osallistua myös pienemmällä graffitilla.

Haluamme tänä vuonna liittää mukaan ripauksen craftinismia. Maailmalla on käynnissä sosiaalinen kässäviesti: ”Ruusut naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan”.

Virkaa meille ruusu ja lähetä se osoitteeseen; 
Åbolands hantverk rf
Rantatie 16 B
21600 Parainen

Halutessasi voit liittää graffitiin terveisesi ja nimesi. Voit myös tulla paikan päälle 8.5.”tägämään” ruusun esim. rannan valotolppaan. Helppo virkkausohje löytyy täältä: https://rosesagainstviolence.wordpress.com  Häshtägillä #rosesagainstviolence löydät IG:stä inspiraatiota. Toki myös puiden tekijät saavat osallistua!

JATKOSIJOITUSKOHDE
Toivomme, että osallistujat lähettäisivät tapahtuman jälkeen meille kuvia teostensa mahdollisesta kierrätyksestä. Viime vuosien teoksia voi löytyä esim. lastentarhoista, omasta autotallista tai pihapuusta!

Yhteyshenkilö:
Tarja Suomi
046 6406 493
knitntag@gmail.com

TAPAHTUMAT