Käsityökoulun kevät lukukausi päättyi

Taito-käsityökoulu Hanttis päätti lukuvuoden merkillisen koronakevään jälkeen lasten kokoontumisella Taitokeskuksen pihalle 1.6.2020. Perinteistä käsityökoulun kevät näyttelyä ei tänä vuonna pystytty järjestämään. Kevät juhlassa jaettiin kolme 50 € stipendiä. Taitoliitto yhdessä Lähitapiolan ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa lahjoitti jokaiselle Taiteenperusopetusta antavalle taitoyhdistykselle kaksi stipendiä jaettavaksi kannustuksena käsityökoulun kahdelle oppilaalle. Kolmannen stipendin antoi Åbolands hantverk. Opettajat Beatrice Bäcklund ja Auri Norrman valitsivat stipendin saajat. He ovat:

Emelie Wikström:

Emelin työskentelytapa on huolellista, keskittynyttä ja määrätietoista. Hän saa jokaisen tehtävän valmiiksi ja osallistuu innokkaasti tehtävästä riippumatta.

Hänelle myönnettiin Taitoliiton ja Lähitapiolan kannustusstipendi.

Elviira Öhman:

Elviran töissä näkyvät uudet ja hauskat ideat. Hän toteuttaa sinnikkäästi ja periksiantamattomasti ideansa valmiiksi tuotteeksi, eikä lannistu pienistä vastoinkäymisistä. Hän soveltaa hienosti aiemmin oppimaansa.

Hänelle myönnettiin Taitoliiton ja Taiteen edistämiskeskuksen kannustusstipendi

Ada Dahlbacka:

Adan töissä näkyy omat visiot ja ajatukset. Hän osaa ratkaista ongelmia ja toteuttaa työnsä suunnitelmansa mukaan.

Ada sai Åbolads hantverkin kannustusstipendin.

Ilmoita itsesi tai lapsesi mukaan kursseille!

Kursseille ilmoittautuminen on käynnistynyt. Käsityökoulu alkaa elokuun lopussa ja ensimmäiset kurssit aikuisille järjestetään syyskuussa. Syksyn uutuus on Ipana Hanttis, toimintaa 4-6 vuotiaille lapsille, lauantai aamupäivisin. Tarkempaa tietoa lapsille suunnatusta toiminnasta löydät linkin "lapsille" kautta.

Paraisten kudonnankurssi on muutettu tiistaille, mutta Kemiön kurssi on tutulla paikallaan maanantaiaamupäivässä. Meillä on monia kiva kursseja, joista valita. Löydätkö jotain sinua kiinnostavaa kurssia?

Uusi puhelinnumero!

Ihanaa kevättä kaikille!

Paraisten kudontatuvalla/lankatallilla on nyt uusi puhelinnumero

044 9835 352

yt Beatrice

 

Suomalaisen käsityön puolesta!

#onnielääkäsityössä #tuenkäsityötä

Normaali arki ja rutiinit ovat rikkoutuneet kaikkialla Suomessa. Se hermostuttaa ja tekee olon levottomaksi. Siksi onkin hyvä, että aivot ja kädet saavat jotain muuta toimintaa. Tartu siis käsityöhön, ravitse aivojasi käsien työllä ja anna mielen levähtää kaiken huolen ja murheen keskellä.

Koronaviruksen värittämä arki koettelee myös käsityöalan yrittäjiä ja meitä Taito-järjestön maakunnallisia yhdistyksiä. Meitä on Suomessa kaikkiaan 17. Toimimme monissa toimipisteissä ja työllistämme ison määrän ihmisiä. Huolehdimme siitä, kuinka te kaikki käsityön ystävät pärjäätte pienentyneissä piireissänne mutta yhtälailla meillä on suuri huoli sydämellämme myös itsestämme, kuinka tästä eteenpäin.

Nyt on sopiva hetki osoittaa tukea suomalaiselle käsityölle. Hankkimalla tuotteita, materiaaleja ja tarvikepaketteja verkkokaupoistamme, tuet samalla suomalaisen taidon tarinaa. Samalla löydät itsellesi mielekästä tekemistä hiljentyneisiin päiviin.

Löydät kaikki maakunnalliset yhdistykset Taidon verkkosivuilta. Sieltä voit tarkistaa, onko oman yhdistyksesi toimipisteet ja verkkokaupat miten avoinna. Valtakunnallinen verkkokauppa taitoshop.fi ja meidän oma verkkkokauppamme gullkrona.fi palvelevat kellon ympäri, missä tahansa itse oletkin.

Pidetään huolta ennen kaikkea toisistamme, mutta myös meidän toimialastamme. Nyt, jos koskaan, on aika kiinnittää huomiota omiin hankintoihin ja valita vastuullisesti kotimainen toimija.

(Tuula Ruusuvuori, Taito Pirkanmaa)

 

Askartele huovutettuja pääsiäismunia kotona!Tee huovutettuja pääsiäismunia Paraisten kaupungin pääsiäispuuhun. Nouda ILMAINEN materiaalipussi taitokeskuksen tai Gullkrona myymälän ovelta. Palauta valmis muna viimeistään 7.4.2020 samaan paikkaan. Ohjevideo löydät täältä!

HUOM!

Åbolands hantverkin kurssitoiminta on keskeytetty maassamme vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi maanantaihin 13.4. asti.

 Seuraamme tilanteen kehitystä ja viranomaisten suosituksia.

Taitokeskuksemme ovat avoinna palvelemalla materiaalihankinoissa ja loimitilauksissa. 

Käsityötekniikat haltuun 27.2.2020

Käsityötekniikat haltuun -ryhmä koostuu käsityön harrastajista, jotka ovat kiinnostuneita opettelemaan uusia käsityötekniikkoja ja kartuttamaan käsityötaitojaan yhdessä,  

Aika: Keskiviikkona 27.helmikuuta klo 17-20
Paikka:  Hämeenkatu 30 D 33-34. (Svenska Folkskolans vänner)
Illan teema: peilikirjonta

Ilmoita osallistumisestasi: 040 5786284, Kristiina Juvas. Hän vastaa myös mahdollisiin kysymyksiisi.

Ryhmä suunnittelee itse ohjelmansa ja kokoontuu ensisijaisesti Turun seudulla. 

Ryhmä on kaksikielinen. Ilmoittaudu mukaan! Toiminta on yhdistyksen jäsenen vapaaehtoistoimintaa ja siten osallistuminen on maksutonta.

 

Vuollaan vuonna 2020

Vuoden käsityötekniikka on vuoleminen.

Joulun puurojuhla on takana, mutta vuoden päästä on taas tarvetta lusikalle. Miltä puuro maistuisikaan itse vuolemalla lusikalla? Videolla Uolevi Nurmen ohjeet lusikan valmistamiseen.

 

Ilmoittautuminen kevään kässäkylpyihin on alkanut!

Tule mukaan mukavaan kässäkylvyyn lapsesi, kummilapsesi tai lapsenlapsesi kanssa!

Kässäkylvyssä tutustumme erilaisiin materiaaleihin, väreihin ja muotoihin ruotsiksi ja suomeksi. Aistit ja visuaalinen maailma ovat keskiössä, mutta toimintaa tuetaan myös loruilla ja leikeillä. Leikimme, pelamme pelejä ja teemme käsitöitä.

Kässäkylvyt on suunnattu suomen- ja ruotsinkielisille taaperoille ja tenaville, vanhempien tai jonkun muun aikuisen seurassa.

Kevätkaudella 2020 meillä on kässäkylpy-ryhmiä Paraisilla ja Turussa.

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

Nyt voi ilmoittautua syksyn kässäkylpyyn!

Kässäkylvyssä tutustumme erilaisiin materiaaleihin, väreihin ja muotoihin ruotsiksi ja suomeksi. Aistit ja visuaalinen maailma ovat keskiössä, mutta toimintaa tuetaan myös loruilla ja leikeillä. Leikimme, pelamme pelejä ja teemme käsitöitä.

Kässäkylvyt on suunnattu suomen- ja ruotsinkielisille taaperoille ja tenaville, vanhempien tai jonkun muun aikuisen seurassa.

Lue lisää Paraisten ja Kemiön kässäkylvystä täällä.