Suomalaisen käsityön puolesta!

#onnielääkäsityössä #tuenkäsityötä

Normaali arki ja rutiinit ovat rikkoutuneet kaikkialla Suomessa. Se hermostuttaa ja tekee olon levottomaksi. Siksi onkin hyvä, että aivot ja kädet saavat jotain muuta toimintaa. Tartu siis käsityöhön, ravitse aivojasi käsien työllä ja anna mielen levähtää kaiken huolen ja murheen keskellä.

Koronaviruksen värittämä arki koettelee myös käsityöalan yrittäjiä ja meitä Taito-järjestön maakunnallisia yhdistyksiä. Meitä on Suomessa kaikkiaan 17. Toimimme monissa toimipisteissä ja työllistämme ison määrän ihmisiä. Huolehdimme siitä, kuinka te kaikki käsityön ystävät pärjäätte pienentyneissä piireissänne mutta yhtälailla meillä on suuri huoli sydämellämme myös itsestämme, kuinka tästä eteenpäin.

Nyt on sopiva hetki osoittaa tukea suomalaiselle käsityölle. Hankkimalla tuotteita, materiaaleja ja tarvikepaketteja verkkokaupoistamme, tuet samalla suomalaisen taidon tarinaa. Samalla löydät itsellesi mielekästä tekemistä hiljentyneisiin päiviin.

Löydät kaikki maakunnalliset yhdistykset Taidon verkkosivuilta. Sieltä voit tarkistaa, onko oman yhdistyksesi toimipisteet ja verkkokaupat miten avoinna. Valtakunnallinen verkkokauppa taitoshop.fi ja meidän oma verkkkokauppamme gullkrona.fi palvelevat kellon ympäri, missä tahansa itse oletkin.

Pidetään huolta ennen kaikkea toisistamme, mutta myös meidän toimialastamme. Nyt, jos koskaan, on aika kiinnittää huomiota omiin hankintoihin ja valita vastuullisesti kotimainen toimija.

(Tuula Ruusuvuori, Taito Pirkanmaa)

 

Askartele huovutettuja pääsiäismunia kotona!Tee huovutettuja pääsiäismunia Paraisten kaupungin pääsiäispuuhun. Nouda ILMAINEN materiaalipussi taitokeskuksen tai Gullkrona myymälän ovelta. Palauta valmis muna viimeistään 7.4.2020 samaan paikkaan. Ohjevideo löydät täältä!

HUOM!

Åbolands hantverkin kurssitoiminta on keskeytetty maassamme vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi maanantaihin 13.4. asti.

 Seuraamme tilanteen kehitystä ja viranomaisten suosituksia.

Taitokeskuksemme ovat avoinna palvelemalla materiaalihankinoissa ja loimitilauksissa. 

Färgarens himmel 14.4.2020

Miten Suomen lampaan villa muuntuu uskomattoman kuniin värisiksi huiveiksi? Tule kuunteleman Hannele Köngästä, joka kertoo kasvivärjäyksestä ja työstään käsityöläisenä. Luento ruotsiksi, mutta keskustella voi myös suomeksi.

Aika: 14.4.2020 klo 18:00-20:15, ovet avataan klo 17:30
Paikka: Lukkarinkuja 5, Parainen
Luento on ilmainen. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

Osallituminen luennolle edellyttää ilmoittautumista! Paikkoja rajoitetusti.

Ilmoittaudu täällä!

Luento osa  Vårkultur-tapahtumaa.

Käsityötekniikat haltuun 27.2.2020

Käsityötekniikat haltuun -ryhmä koostuu käsityön harrastajista, jotka ovat kiinnostuneita opettelemaan uusia käsityötekniikkoja ja kartuttamaan käsityötaitojaan yhdessä,  

Aika: Keskiviikkona 27.helmikuuta klo 17-20
Paikka:  Hämeenkatu 30 D 33-34. (Svenska Folkskolans vänner)
Illan teema: peilikirjonta

Ilmoita osallistumisestasi: 040 5786284, Kristiina Juvas. Hän vastaa myös mahdollisiin kysymyksiisi.

Ryhmä suunnittelee itse ohjelmansa ja kokoontuu ensisijaisesti Turun seudulla. 

Ryhmä on kaksikielinen. Ilmoittaudu mukaan! Toiminta on yhdistyksen jäsenen vapaaehtoistoimintaa ja siten osallistuminen on maksutonta.

 

Molla Mills -kiertue

Paraisilla 27.4.2020 klo 17:30, Ilmoittaudu!

Ilmoittautumislomake avataan taito.fi sivuilla lauantaina 18.1.2020 klo 9:00. Tässä suora linkki lomakkeeseen.

Klikkaamalla kuvaa pääset Mollan tervehdykseen.

Vuole oma virkkuukoukku Molla Millsin kanssa

Modernin virkkauksen kansainvälisesti tunnettu taitaja Molla Mills kiertää kaikissa Suomen taitoyhdistyksissä huhti-toukokuussa 2020 opettamassa virkkuukoukun vuolemista ja virkkausta. Seitsemällätoista paikkakunnalla vietetään kevään kynnyksellä kurssituokio todellisen matalan kynnyksen vuolemisen parissa ja lopputuloksena kurssilaiset saavat mukaan kauniin ja käytännöllisen itse tehdyn käsityövälineen. Näin halutaan innostaa Vuoden 2020 käsityötekniikan eli vuolemisen kokeiluun myös enemmän pehmeiden materiaalien käsityötekniikoista innostuneita.

Molla Millsin vuolutyöpaja kestää noin 2,5 tuntia ja työpajan hinta on 15 euroa. Kurssi maksetaan paikan päällä. 

Taitokeskus: Lukkarinkuja 5, Parainen, puh.02 458 3877.

 

Vuollaan vuonna 2020

Vuoden käsityötekniikka on vuoleminen.

Joulun puurojuhla on takana, mutta vuoden päästä on taas tarvetta lusikalle. Miltä puuro maistuisikaan itse vuolemalla lusikalla? Videolla Uolevi Nurmen ohjeet lusikan valmistamiseen.

 

Ilmoittautuminen kevään kässäkylpyihin on alkanut!

Tule mukaan mukavaan kässäkylvyyn lapsesi, kummilapsesi tai lapsenlapsesi kanssa!

Kässäkylvyssä tutustumme erilaisiin materiaaleihin, väreihin ja muotoihin ruotsiksi ja suomeksi. Aistit ja visuaalinen maailma ovat keskiössä, mutta toimintaa tuetaan myös loruilla ja leikeillä. Leikimme, pelamme pelejä ja teemme käsitöitä.

Kässäkylvyt on suunnattu suomen- ja ruotsinkielisille taaperoille ja tenaville, vanhempien tai jonkun muun aikuisen seurassa.

Kevätkaudella 2020 meillä on kässäkylpy-ryhmiä Paraisilla ja Turussa.

Lue lisää ja ilmoittaudu

 

Nyt voi ilmoittautua syksyn kässäkylpyyn!

Kässäkylvyssä tutustumme erilaisiin materiaaleihin, väreihin ja muotoihin ruotsiksi ja suomeksi. Aistit ja visuaalinen maailma ovat keskiössä, mutta toimintaa tuetaan myös loruilla ja leikeillä. Leikimme, pelamme pelejä ja teemme käsitöitä.

Kässäkylvyt on suunnattu suomen- ja ruotsinkielisille taaperoille ja tenaville, vanhempien tai jonkun muun aikuisen seurassa.

Lue lisää Paraisten ja Kemiön kässäkylvystä täällä.

Ilmoittautuminen Käsityökouluun on alkanut!Varaa paikkasi lukuvuodelle 2019-2020 Paraisilla täällä ja Kemiöllä täällä